Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

dinsdag 30 maart 2010

Een zijstapje: Ding nummer ??? - Victorie!

Wordt vandaag het 24e ding (Google maps) gemeld, maar er zijn ook nog andere dingen.
Dinsdag 16 maart, meteen na de introductie van 23 dingen, komt een 13-jarige scholiere aan het inlichtingenbureau en vraagt: "Heeft u een boek van na Christus?"
Ja, waar en hoe ga je dan zoeken, zeker niet met hulp van één van die 23.
Op naar de geschiedenisrubriek, maar dat was niet de juiste locatie. Na wat doorvragen bleek dat op school voorgelezen werd, over het doorbreken van de dijken bij Alkmaar en het evacueren van de bevolking.
Dan gaat toch de jarenlange ervaring het winnen van de moderne technieken. Zou het Simone van der Vlugt kunnen zijn??? In de catalogus (toch techniek) de voorkant van het boek getoond en de jongedame naar de Young-afdeling op de 2e verdieping gestuurd. Ze kwam terug met: "Victorie!" Dat was het dubbeldwars.

2 opmerkingen:

  1. ja, ik denk dat het gezonde verstand/jarenlange ervaring soms toch net even sneller is!
    Ik moest vandaag op zoek naar een kinderliedje over 'armpjes op tafel', ja en dan is google dus een uitkomst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor het echte vakwerk heb je gelukkig nog altijd de vakmensen. Niet alles kun je gelukkig vervangen door techniek.
    Maar gelijkertijd zie je dat gevoel wel ontstaan. Geen experts meer en iedereen expert op zijn eigen gebied. Had je er echt niet uit kunnen komen dan had je natuurlijk Twitter kunnen gebruiken om je volgers die vraag te stellen of met hashtag #durftevragen (zie site). Of via de wiki van ibi. Of via de Ning van Bibliotheek 2.0... Ook allemaal hulpmiddelen van na Christus. Je gaat ze nog allemaal tegenkomen.

    BeantwoordenVerwijderen