Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

maandag 22 maart 2010

Lente - Ding 3

Net als de lente buiten, waarbij bloemknoppen hun kopjes boven de grond uitsteken, komen er bij mijn 23-dingen ook allerlei zaken naar boven. Ik heb ze eens bekeken en zag dat ik, tijdens de uren die ik achter mijn laptop doorbreng, al enkele dingen verkend heb of zelfs al toepas.
Podcasts zijn voor mij ideaal, op zaterdag kan ik niet altijd naar de Nieuwsshow en Radio-online luisteren, dus podcats downloaden en op de laptop luisteren of via iTunes op mijn iPod zetten.
Mijn favorieten had ik al ondergebracht in http://www.meff.nl/, handig om ze overal te kunnen raadplegen.
iGoogle ben ik beetje bij beetje aan het vullen.
Ooit had ik me opgegeven bij http://www.bibliotheek2.0.nl/. Ik vond het leuk om o.a. Jantweepuntnul te volgen. maar ik kan mijn profiel niet meer vinden (verdwijn je van de lijst als je niets doet??)
Youtube kan me nauwelijks bekoren of het moet een aankomend artiest zijn. Ooit kreeg ik de tip van Marjolein over een bibliotheekkrukje dat achter de klant aan reed, was erg leuk, maar ik kan het helaas niet meer vinden.
De Aquabrowser vind ik een ware ramp, veel te veel info. Hoe leg ik dit ooit uit aan VMBO-bruggers en senioren ;-((
Bij Zoek&Boek kom je er niet omheen.
Twitteren is hét voor Edo, ik ben nog steeds niet overtuigd dat dit iets toevoegt aan mijn hang naar (zinvolle) kennis.
De afgelopen dagen is het me gelukt om de anderen te volgen, het principe is eindelijk doorgedrongen. Heb me al aangemeld bij Flickr, maar nog geen foto's in het blog kunnen zetten.
Er is in dit onderdeel blog nog veel te ontdekken en bij te schaven.
Op naar ding 4-5, de RSS feeds

4 opmerkingen:

 1. het plaatsen van foto's bij je blog dat kan bijvoorbeeld via Flickr. Daar kun je een slideshow maken en deze aan je blog koppelen, maar dat komt nog uitgebreid aan bod! Je bent in elk geval al lekker op weg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer nu via Dashboard een lente-foto bovenaan te plaatsen, maar die blijft veel te groot en vierkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een interessant punt dat je daar op werpt Biebfrog! Veel te veel informatie op de Aquabrowser en bij ZOek & Boek kom je er niet door heen. Dat zou dus pleiten voor beperking van de informatie die aan 'burgers', klanten zo je wilt, geboden wordt. Informatie op maat. Iets wat wij natuurlijk met onze collectievorming al jaren doen. We bieden de breedte van het informatieveld aan, maar niet alles. Een afgewogen selectie met pro's en contra's.
  In voorbereiding voor ons beleidsplan heeft het MT gesproken met de drie beleidsambtenaren. Toen wij daar lieten vallen dat de bibliotheek in deze infobesitas maatschappij voor bepaalde groepen informatie wil voor selecteren reageerde een aantal van hen als door een bij gestoken. Het was niet de bedoeling dat de bibliotheek censuur zou gaan toepassen. Op onze uitleg dat dat niet was wat we voor ogen hadden, maar dat we juist een gidsfunctie willen vervullen zakte te 'woede' wat. Mensen op weg helpen om zelf de door hen benodigde informatie te kunnen vinden en dat kan betekenen dat je op een aantal terreinen de informatie juist beperkt en clustert. Dat zet de ontwikkelingen bij de digitale bibliotheek landelijk en bibliotheek.nl ook wel in een ander daglicht. Daar wordt ook weer erg gepleit voor de volheid van informatie. In de begrenzing herken je de meester (een mooi Duits spreekwoord iets aangepast ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me helemaal vinden in je blog Biebfrog. De veelheid aan informatie schept soms meer verwarring dan duidelijkheid. En als groepen dan afhaken hebben we onze taak niet goed vervuld. Als wij onze weg in de overvloed aan informatie die 23 Dingen heet weten te vinden, kunnen we bepaalde informatie wellicht "gestroomlijnd" en gefilterd aanbieden.

  BeantwoordenVerwijderen