Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

maandag 19 april 2010

Wiki's - Ding 11

Wikipedia is alom bekend. Ook het zelf kunnen "bijwerken" van de feiten.
Zoals het in Deventer wordt gebruikt met de dossiers is het prachtig. Maar ook hier komt de waarschuwing van Classy weer om de hoek kijken: wie is eindverantwoordelijk, hoe blijven de gegevens actueel? Hebben we hier tijd voor?
Anders zeg ik: "niet doen".
Misschien op landelijk niveau afspraken en verdelingen maken? Verwijzen naar bestaande wiki's lijkt me zeer zinvol. Zonder deze 23dingen had ik nooit de dossiers van Deventer ontdekt (terwijl ik toch geabonneerd ben op hun nieuwsbrief)
Wat kunnen wij zelf in KNW?
Een wiki opzetten om tips van lezers en luisteraars uit te wisselen.
Of een interne wiki om elkaar tips en aanbevelingen te doen die niet voor publiek geschikt zijn en die ook op intranet verdwijnen, b.v. tips en trucs bij Bicat.

4 opmerkingen:

 1. Biebfrog, ik ben het helemaal met je eens.
  De randvoorwaarden moeten goed zijn, anders niet beginnen aan welk onderdeel van de 23 dingen dan ook. Als er niet in geïnvesteerd kan worden, houdt het allemaal snel op en blijft alles bij het oude. Zou toch jammer zijn? Leuk stukje van je over die Wiki.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier heb ik niets meer aan toe te voegen..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. alleen misschien kijk ik eroverheen, maar heb je zelf ook een wiki gemaakt? Ben nl nieuwsgierig naar wat mijn collega's te vertellen/delen hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas, dit onderdeel ben ik vergeten. Misschien in de loop van de volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen