Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

maandag 17 mei 2010

Library Thing én Dizzie - Ding 18

   
LibraryThing - El dorado voor al die bibliothecarissen die alles in rijtjes, alfabetten e.d. willen plaatsen.
Ik was al begonnen mijn gelezen titels in "Google boeken - mijn bibliotheek" te plaatsen, om zo op iedere willekeurige plaats, mijn favoriete titels met anderen te kunnen delen. Blijf ik waarschijnlijk wel doen, omdat het binnen mijn iGoogle goed werkt.
Maar LibraryThing is zo leuk omdat je het met andere lezers kan delen, hun besprekingen en meningen kan bekijken. Grappig vond ik dat mijn titels door het systeem zelf in een "reeks" werden geplaatst, (niet helemaal compleet), maar ook (hoofd)personen en plaatsen die in mijn boeken spelen, worden vermeld. Ik heb nog lang niet mijn titels ingevoerd, maar ga zeker door.
Het voordeel van Dizzie is dat het geheel Nederlands is, bij LT zijn de auteurs, chats, recensenten, toegevoegde boeken veelal rondom het Engelse taalgebied.
Dizzie vind ik speelser en vlotter overkomen. Je kan zien wie online is, blogs lezen. Maar ook het door mij gemiste interview met Maria Mosterd kon ik alsnog bekijken. Je kunt via Dizzie goed op de hoogte blijven van nieuwe titels. Het verkopen of ruilen van tweedehandsboeken kan leuk of handig zijn.
Ik zal mijn titels, vanwege het vele werk, niet in hun bestand gaan opnemen, maar overweeg heel sterk mij wel als lid aan te melden (ben alvast begonnen om de maandelijkse nieuwsbrief aan te vragen).

4 opmerkingen:

 1. Hoi biebfrog,

  het duurt even maar ik kan uiteindelijk wel je boekenkast van librarything zien hoor! Dat gaat dus goed, ik heb op op 2 pc's geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Coach, help!
  Bij mij thuis duurt het vandaag, woensdag 26 mei al meer dan een half uur en nog niets. Bij Marga V. werkt het wel. Wat nu, ook Edo reageert niet op mijn verzoek van vrijdag 21 mei

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ojee... ik ben ook niet zo'n technicus dat ik weet waarom het op de ene pc wel werkt en op de andere niet. Wanneer je weer terug bent van vakantie moeten we nico maar eens even tackelen. (sorry voor mijn late reactie...ben nogal veel uithuizig)

  BeantwoordenVerwijderen