Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

zondag 23 mei 2010

Muziek online beluisteren - Ding 20


Door het jarenlang beluisteren van de nieuwe cd's van HHW, met behulp van de site van Muziekweb met hun muziekadvies én door het contact met onze klanten, heb ik veel ontdekkingen gedaan binnen alle muziekgenres. Sinds ik een iPod bezit en iTunes geïnstalleerd heb, is het luisteren alleen nog maar toegenomen. Maar LastFm heeft me nog meer namen geboden, waarnaar ik erg nieuwsgierig ben geworden. Hoe het allemaal werkt, heb ik nog niet helemaal door, soms kan ik 30 seconden van een track luisteren, dan heb ik een speciaal radiostation van een bepaald genre, dan weer kan ik een heel YouTube-filmpje van mijn gewenste artiest bekijken.
Als alle 23dingen klaar zijn, ga ik me er zeker verder in verdiepen.
Muziekweb promoot ik al jaren, ook het digitaal lenen, dat gelukkig nog steeds gratis is, maar ja hierbij is natuurlijk geen sprake van sociaal bezig zijn. Maar de wijze waarop de Belgische bibliotheken gebruik maken van Muziekweb, LastFm en een koppeling naar hun bezit maken, is een ware eyeopener. Dit zou in Nederland zeker navolging moeten krijgen.
Na afloop van deze 23 dingen, moeten we zeker bekijken hoe we onze lezers en luisteraars kunnen betrekken in het meedelen van hun voorkeuren, zodat we het gebruik van onze collectie een extra stimulans kunnen geven.

1 opmerking:

  1. Misschien ligt daar wel een mooie taak voor jou die dan voorvloeit uit de 23 dingen! maar daar gaan we nog wel over brainstormen.

    BeantwoordenVerwijderen