Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

woensdag 26 mei 2010

Y E S , I can - Ding 23Met de caravan en de vakantie voor de deur, doe ik de laatste sprong naar het einde van de 23-dingen. Wat zijn mijn favoriete dingen:
Allereerst het kennismaken met allerlei 2.0 toepassingen of het "moeten" verdiepen in reeds bekende onderdelen.
Maar vooral:
- het maken van een eigen blog
- Flickr en Fotoaanpassen en de gadget om een diaserie op mijn blog te plaatsen,
- Hetzelfde geldt voor YouTube
- Library Thing en daardoor alle andere titels die zo op mijn pad kwamen
- Google reader/feeds, hetgeen in eerste instantie tijd bespaarde, maar ook weer meer leeswerk opleverde, want ik werd nieuwsgierig naar andere blogs en nieuwsvoorziening.
- Google docs werd al meteen veel toegepast op het werk, hoewel er soms de gekste zinnen/woorden na het delen te voorschijn kwamen.
Ik zal voor privé-doeleinden me zeker nog in enkele dingen verder gaan verdiepen.
Voor het werk denk ik o.a. een Delicious-account voor de 1e verdieping, naast MyPip dat voor alle onderdelen van inlichtingenwerk is.
Ook eens kijken hoe we profijt kunnen hebben van Dizzie, voor keuzelijsten e.d.
Uit de 23 dingen zouden onderdelen gelicht kunnen worden, die we aan onze klanten kunnen leren. Als ze niet weten dat iets bestaat en hoe het werkt, krijg je ze niet mee als deelnemer.
In Ding 22 heb ik al meer toepassingen genoemd, herhalen is overbodig.
Onze organisatie heeft ons de mogelijkheid geboden veel te ontdekken, dus we moeten er echt in de praktijk mee aan de gang.
Verder heb ik het erg leuk en interessant gevonden, het werkte erg verslavend. Ik hoop wel dat de geleerde foefjes blijven hangen. Zo niet, dan heb ik altijd nog een paar medecursisten van wie ik dingen kan leren en omgekeerd. We hebben er met elkaar veel plezier aan beleefd. Als we in de kantine zaten te overleggen, in het bijzijn van niet-ingewijden, dan zag je de vraagtekens in hun ogen, zo van "Waar hebben ze het over".
Dus MT wacht niet te lang om weer een nieuwe cursus starten en andere collega's deelgenoot te maken van al die leuke 23DINGEN.

5 opmerkingen:

 1. Goed gedaan Biebfrog! Nu genieten van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Biebfrog om te lezen dat jij er ook zoveel plezier aan beleefd hebt en ook graag wilt dat wij met z'n allen iets met onze bijscholing gaan doen. Aan jouw en mijn enthousiasme zal het niet liggen. Die springende frog bovenin is trouwens weer fantastisch gevonden! Spring jij nu maar lekker in de caravan en geniet met je partner van enkele weken rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoera, Jippie!! en dan toch klaar voor de vakantie, dus geen laptop op schoot voor de caravan.. of toch wel?? Jouw kennende werp je vast nog even stiekem een blik op je blog wanneer je in die luie stoel zit te relaxen! Bedankt voor je enthousiasme en goeie tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet je gelijk geven, ik zit alleen nu niet in een relaxstoel, op een houten bank bij een wifi-punt, maar ik hoor enkel vogels voluit fluiten. Dit kan alleen als het droog is. Natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie reacties en wil ik ook de anderen volgen. Zie het toch maar als een stukje ontspanning. En het scheelt als ik weer thuis ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Marjon,

  Van Harte Gefeliciteerd met het behalen van je 23 Dingen Certificaat! Heb met plezier en interesse je blogs gelezen en je filmpjes bekeken.
  Ben nu benieuwd naar je belevenissen op youtube (wat je misschien van plan was).
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen