Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

zaterdag 15 mei 2010

YouTube - Ding 16

Door de media-aandacht voor de jonge pianisten en broers Jussen ben ik al enkele weken geleden gaan zoeken en heb toen 2 korte filmpjes aan de rechterkant geplaatst.
YouTube is vooral bij jongeren niet meer weg te denken. Zelf heb ik er niet zoveel mee. Af en toe krijg ik een leuk filmpje van Stekelroosje, b.v. de rijdende bieb-stoeltjes die ze nu op haar blog heeft gezet.
Tijdens de cursus Nieuwe Media moesten wij met zijn tweeën een video maken. Door 23 dingen is dit weer van stal gehaald en m.b.v. YouTube is de China speurtocht te zien én te horen op haar blog.
Wat ik leuk vond was het zelf filmen van mijn kikkerverzameling om zo de gekregen frogs te laten zien aan de gulle gevers. Ik heb het filmpje op YouTube gezet en vervolgens in mijn blog geplaatst
Ik heb gezocht op het trefwoord "bibliotheken" en gezien waar je dit medium voor gebruiken kan, o.a. rondleiding over de verschillende afdelingen, uitleg zelfbedieningsbalies, catalogusgebruik.
Wij zouden een kort verslag van activiteiten met jongeren kunnen plaatsen, hopelijk maken ze dat in hun omgeving bekend en krijg je misschien meer bezoekers op je site.

1 opmerking:

  1. ook bibliotheek heemskerk heeft youtube ingezet om een project te doen met jongeren. Is erg leuk en inspirerend. Als je bij youtube 'pannamasters'intikt kom je bij het bibliotheekpromotiefilmpje wat zij zelf met de jongeren hebben gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen