Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.









Pagina's

dinsdag 30 maart 2010

Een zijstapje: Ding nummer ??? - Victorie!

Wordt vandaag het 24e ding (Google maps) gemeld, maar er zijn ook nog andere dingen.
Dinsdag 16 maart, meteen na de introductie van 23 dingen, komt een 13-jarige scholiere aan het inlichtingenbureau en vraagt: "Heeft u een boek van na Christus?"
Ja, waar en hoe ga je dan zoeken, zeker niet met hulp van één van die 23.
Op naar de geschiedenisrubriek, maar dat was niet de juiste locatie. Na wat doorvragen bleek dat op school voorgelezen werd, over het doorbreken van de dijken bij Alkmaar en het evacueren van de bevolking.
Dan gaat toch de jarenlange ervaring het winnen van de moderne technieken. Zou het Simone van der Vlugt kunnen zijn??? In de catalogus (toch techniek) de voorkant van het boek getoond en de jongedame naar de Young-afdeling op de 2e verdieping gestuurd. Ze kwam terug met: "Victorie!" Dat was het dubbeldwars.

maandag 29 maart 2010

Eenvoudiger? - Ding 4 en 5

Het teken RSS had ik al meerdere malen gezien en begrepen, maar het nut er niet van ingezien. Ik heb gekozen voor Google-reader (ik blijf merkvast) en ontdekte dat meteen alle blogs van de medecursisten er automatisch in stonden. Na wat gesurf heb ik de VOB en Bibliotheek Kennemerwaard toevoegd en 2 plaatselijke weekbladen.
Ook probeerde ik altijd al via zijn nieuwsbrief de Voelspriet-site van Henk van Ess te volgen, dat is nu makkelijker geworden.
Maar wat een hoeveelheid info komt er plots binnen. Ik weet niet of, laat staan hoe, ik hier mappen in kan maken. Ook kan ik geen oude berichten deletten. Ik hoop van de anderen wat tips te krijgen, want enthousiast ben ik nog niet.
Ik ben nog steeds liever met mijn nieuwe fototoestel en mijn foto's via Flickr en Hyves bezig. ;-)
Vraagje: wat doen jullie met de optie "labels voor dit bericht" dat je onder het kader ziet staan, waarin je je bericht typt?

maandag 22 maart 2010

Lente - Ding 3

Net als de lente buiten, waarbij bloemknoppen hun kopjes boven de grond uitsteken, komen er bij mijn 23-dingen ook allerlei zaken naar boven. Ik heb ze eens bekeken en zag dat ik, tijdens de uren die ik achter mijn laptop doorbreng, al enkele dingen verkend heb of zelfs al toepas.
Podcasts zijn voor mij ideaal, op zaterdag kan ik niet altijd naar de Nieuwsshow en Radio-online luisteren, dus podcats downloaden en op de laptop luisteren of via iTunes op mijn iPod zetten.
Mijn favorieten had ik al ondergebracht in http://www.meff.nl/, handig om ze overal te kunnen raadplegen.
iGoogle ben ik beetje bij beetje aan het vullen.
Ooit had ik me opgegeven bij http://www.bibliotheek2.0.nl/. Ik vond het leuk om o.a. Jantweepuntnul te volgen. maar ik kan mijn profiel niet meer vinden (verdwijn je van de lijst als je niets doet??)
Youtube kan me nauwelijks bekoren of het moet een aankomend artiest zijn. Ooit kreeg ik de tip van Marjolein over een bibliotheekkrukje dat achter de klant aan reed, was erg leuk, maar ik kan het helaas niet meer vinden.
De Aquabrowser vind ik een ware ramp, veel te veel info. Hoe leg ik dit ooit uit aan VMBO-bruggers en senioren ;-((
Bij Zoek&Boek kom je er niet omheen.
Twitteren is hét voor Edo, ik ben nog steeds niet overtuigd dat dit iets toevoegt aan mijn hang naar (zinvolle) kennis.
De afgelopen dagen is het me gelukt om de anderen te volgen, het principe is eindelijk doorgedrongen. Heb me al aangemeld bij Flickr, maar nog geen foto's in het blog kunnen zetten.
Er is in dit onderdeel blog nog veel te ontdekken en bij te schaven.
Op naar ding 4-5, de RSS feeds

woensdag 17 maart 2010

Op het droge - Ding 2 en 3

Gisteravond laat is het dus gelukt om me via Blogger te presenteren op web 2.0. Vandaag gespeeld met andere sjablonen en natuurlijk gezocht naar medebloggers van deze 2e ronde. En er een paar gevonden! Toch blijft het zoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn en waar deze te vinden en te benutten zijn. Het plaatsen van een afbeelding is snel gelukt ( ingewijden zullen niet verrast zijn dat ik voor de kikker heb gekozen). Vervolgens geprobeerd een serie foto's als diaserie erop te zetten, maar vanuit "Mijn afbeeldingen" is dat niet gelukt. Toch maar t.z.t. Picasa downloaden. Of misschien straks met Flickr??? You-tube heb ik er wel even opgezet, maar snel verwijderd, want welk filmpje kies je dan. Ik hoop met het 4e-5eDing: RSS mijn voordeel te kunnen doen, om zo mezelf een beetje te beschermen.

dinsdag 16 maart 2010

Biebfrog's eerste sprong - Ding 2 en 3

Een sprong in het diepe. Gelukkig heb ik geen koudwatervrees en gaan er velen met mij de komende maanden het avontuur van de 23 dingen aan.