Hallo bezoeker

Welkom op mijn frog-blog.

Pagina's

maandag 3 mei 2010

PODcast - Ding 15

Mieke van der Weij en Peter de Bie van Tros Nieuwsshow.

Jaren geleden hoorde ik op een bijeenkomst van de NVMB (muziekbibliothecarissen) al over de podcast van father Roderick, zodoende had ik al enig idee wat podcast betekende. De muziekbibliothecaris van Haarlem zond al 2 jaar geleden een thema-avond via podcast uit. Dat zijn mogelijkheden die wij als bibliotheek kunnen benutten, b.v. lezingen waarbij diaseries/powerpoint niet gebruikt hoeven te worden.
Als ik geen cd's beluister staat de radio overdag aan en dan voornamelijk Radio 1. Om niets te missen ben ik, een jaar geleden na aanschaf van een iPod, meteen naar podcasts gaan zoeken en heb ik een "abonnement" op twee uitzendingen: Tros Nieuwsshow (voorheen met Martin Ros als boekenrecensent) en Radio-online (van alles over pc's-internet-gadgets e.d.). Deze programma haal ik binnen via iTunes en luister ze daarna of via de laptop of via mijn iPod. Ideaal om bij te blijven. Maar vooral: ik luister naar wat ik wil én wanneer ik het wil, dus personal on demand
3 opmerkingen:

 1. Geweldig Marjon, de wc-pod(kikkerpoppen)cast.
  Het was waarschijnlijk niet je bedoeling, maar ik heb erg gelachen om dit filmpje. Ook zo leuk hoe langzaam je alles laat zien, spannend effect.
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, en dat is dus de toekomst.. zelf bepalen wanneer je wat luistert of kijkt (interactieve tv, uitzending gemist e.d.) en toch op de hoogte blijven van het nieuws via Twitter of je igoogle pagina.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hilde, volgens mij is dit een vod-cast
  (pod=radio, vod=video) De "snelheid" was opzettelijk gedaan, zodat degene die mij één van de kikkers heeft gegeven, deze kon herkennen. Ook was het een proef om te zien hoe ik met mijn nieuwe fototoestel kon filmen.

  BeantwoordenVerwijderen